Yapı kütlesel ve görsel bir imge olmanın ötesinde bir yaşam mekanıdır. Arsa üzerinde konumlanışından, iç kurgusuna, kentle ve kentliyle kurduğu görsel ve fiziksel ilişkiye dek bir yaşantı tanımı yapar. Bu nedenle tasanm, İstanbul bağlamında, nesne-özne etkileşimleri, konum, topoğrafyanın olanakları, sirkülasyon, mekan ve peyzaj üzerinden kurgulanmıştır.

Maslak Ayazağa Caddesi ve Büyükdere Caddesi arasında kalan bölge yüksek yapıların konumlandığı bir gökdelenler bölgesidir. Eski Büyükdere Caddesi üzerinde yükselen Maslak Link prizmatik cam kütlesi ile bu yapılar arasından ayrışır. Gün ışığının mevsime ve günün saatlerine bağlı değişen etkisi yapı kabuğunda ve iç mekanda farklı efektler oluşturarak yapının kütle ve mekan algısını farklılılaştırır. Ayazağa ve Eski Büyükdere Caddeleri’ne cephesi olan ofis aynı zamanda Maslak Ayazağa ve Büyükdere Caddeleri’nin her ikisinden de gidiş ve geliş yönünde algılanmaktadır.

Yapının cephe aldığı her iki cadde arasındaki kot farkı topoğrafyanın imkanları ile -oluşturulan alt zeminle- değerlendirilmiş ve iki cadde arasında kontrollü bir yaya bağlantısı sağlanmıştır.

Maslak Link iç mekanda da sunduğu zengin yaşantı ile farklılaşır. Zemin katta üç kat yüksekliğindeki giriş holü, çatı katındaki yüksek hacimli ofis, cam kabuktan giren gün ışığının aydınlattığı ferah ofis katları yapının kullanıcıları için rahat bir çalışma ortamı sağlar. Kule çekirdeğinin konumlanışı geniş ve esnek ofis kullanımına olanak verir.

Katlar boyunca farklı kot ve konumlarda yer alan kat bahçeleri de farklı katlarda farklı plan seçenekleri sunmaktadır. Kat bahçeleri ile yapıya taşınan dikey park bir yandan doğal iklimlendirmeyi sağlarken, diğer yandan yapının iç ve dış mekan algısına yeşilin efektlerini, rengini ve yaşantısını taşır.